Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις σταφίδες, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το κακάο και ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε τη μαγιά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό, να μη καούν, χλιαρά και τα δύο τα προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας, μέχρι το επόμενο πρωί.
Την επόμενη μέρα αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο διπλώνουμε τη ζύμη και δίνουμε σχήμα, με ελάχιστο αλεύρι πάνω και κάτω αφήνουμε 40 λεπτά σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
Αν θέλουμε χωρίζουμε στα 8 και κάνουμε ατομικά σταφιδόψωμα, τα ψήνουμε 5-10 λεπτά λιγότερο, πάντα ανάλογα τον φούρνο μας.
Σε γάστρα που έχουμε ζεστάνει ψήνουμε, στους 190 βαθμούς 45-50 λεπτά, αν φτιάξουμε μικρά σταφιδόψωμα τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Notes
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό.Προαιρετικά αλευρώνετε λίγο τη λαδόκολλα και λίγο πάνω στα σταφιδόψωμα.Μπορείτε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας ή cranberries, ότι σας αρέσει.Αν σας περισσέψει σταφιδόψωμο κόψτε φέτες, και φτιάξτε αυγόφετες.Καλή Επιτυχία !!