Βάζουμε το κρέας με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά 30-40 λεπτά περίπου να μαλακώσει.
Το κρέας θα βγάλει υγρά, αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
Μετά από 5 λεπτά μόλις μείνει το κρέας χωρίς υγρά, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι (σε αυτό το στάδιο πριν το ζουμί, αν θέλετε προσθέστε λευκό κρασί).
Ανακατεύουμε να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτουμε το ζουμί του ανανά.
Αφήνουμε λίγα λεπτά, αν θέλουμε βάζουμε μέσα και 3-4 κομμάτια ανανά.
Αφού περάσουν λίγα λεπτά, θα εξατμιστεί το ζουμί και θα μείνει η σάλτσα. Προσθέτουμε στην σάλτσα το βούτυρο και μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά.
Η τηγανιά είναι έτοιμη, αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρετε.
Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τις υπόλοιπες φέτες ανανά, να καραμελώσουν, με λίγο βούτυρο, απλά να πάρουν χρώμα και γαρνίρουμε την τηγανιά.
Notes
Ταιριάζει με ρύζι-πατάτες-λάχανο σαλάτα ή τουρσί, όπως σας αρέσει.Καλή όρεξη!!