Λέμε στον κρεοπώλη να μας ανοίξει το κοτόπουλο από την πλευρά του στήθους, να χαράξει τα χοντρά σημεία και να το χτυπήσει να έχει το ίδιο πάχος.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και κάνουμε μασάζ στο κοτόπουλο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ, αν βιαζόμαστε το αφήνουμε για 1-2 ώρες και το βγάζουμε μισή ώρα πριν το ψήσουμε, να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στα κάρβουνα και αν δεν έχετε στην κουζίνα στη σχάρα, από κάτω βάζετε ένα ταψί με νερό στους 200-220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αφού ψηθεί το κοτόπουλο το βάζουμε σε μια πιατέλα το σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά και συνεχίζουμε με την σος.
Για τη σος
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το καλαμποκέλαιο.
Βάζουμε σε ένα βάζο το λάδι, το λεμόνι και την μουστάρδα και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα, περιχύνουμε το κοτόπουλο και τελειώνουμε με το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη και το τριμμένο κεφαλοτύρι.