Βάζουμε στο multi τα μπαχαρικά, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη μαρμελάδα, τη σόγια, το μέλι, τη μουστάρδα και το ζωμό και τα ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και ρίχνουμε και το μείγμα μπαχαρικών.
Χοντροκόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τα σκόρδα.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά, να πάει παντού το μείγμα.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε και το ξεχνάμε στους 200 βαθμούς για 2-3 ώρες εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα κότσια.
Θα ξεροψηθούν θα μελώσουν και θα γίνουν λουκούμι. Μόλις ψηθούν, προσθέτουμε λεμόνι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.