Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το ξύδι και το αλάτι.
Προσθέτουμε νερό, αλεύρι και μπέικιν στο μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για λίγο. Έχουμε ένα λείο μαλακό ζυμάρι και το σκεπάζουμε να διπλασιαστεί (1 ώρα περίπου).
Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη τη βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε στα 4.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι φύλλο όπως όταν κάνουμε πίτα και αλείφουμε με βούτυρο.
Το ίδιο κάνουμε και τα άλλα μπαλάκια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
Αλείφουμε όλα τα φύλλα ενδιάμεσα με βούτυρο και καλαμποκέλαιο και τα κάνουμε ρολό.
Κάνουμε ένα σφιχτό ρολό με τα 4 φύλλα που έχουμε ανοίξει και το κόβουμε κομμάτια.
Κόβουμε 20 κομμάτια ή πιο πολλά αν τα φτιάξουμε πιο μικρά ανάλογα το μέγεθος.
Τα πατάμε με τα δάχτυλα μας γεμίζουμε με το τυρί που μας αρέσει και κλείνουμε. Αν θέλετε στο τυρί προσθέστε αυγό και δυόσμο ή μαϊντανό όπως σας αρέσουν. Εγώ στα μισά έβαλα δυόσμο και έγιναν πολύ νόστιμα.
Αφήνουμε στην λαμαρίνα τα Τυρένια μας να φουσκώσουν 15 λεπτά περίπου.
Τα αλείφουμε πριν το ψήσιμο προσεχτικά με το διάλυμα αυγού. Συγχρόνως προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε 25-30 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Καλή Όρεξη με τα Τυρένια elpidas little corner και περιμένω τα σχόλιά σας !!