Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το αλάτι, το προσθέτουμε σιγά - σιγά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ζυμώνουμε 10 λεπτά περίπου σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να γίνει διπλάσια.
Για τη γέμιση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα αλείφουμε και τα τρίβουμε, στρίβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά και προσθέτουμε τον τραχανά και πιπέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να τα φτιάξουμε 2 ή 3 μεγάλα ή μικρότερα.
Για τελείωμα
Ανοίγουμε στενόμακρα φύλλα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος, βάζουμε γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τα πεινιρλί.
Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Μπορείτε να φυλάξετε την ζύμη στην κατάψυξη και να τα φτιάξετε άλλη μέρα.Αν δεν θέλετε να τα κάνετε νηστίσιμα να προσθέσετε φέτα.Να βάλετε λιγότερη ή περισσότερη γέμιση, να προσθέσετε ελιές και λιαστή ντομάτα.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!