Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Πίτα με Κεράσια
Η μυρωδιά της βανίλιας σου σπάει τα ρουθούνια και τα τραγανά κεράσια, σκάνε στο στόμα σου όλο αρώματα !
5
από
5
ψήφους
Εκτύπωση
Pin
Course:
Γλυκές Πίτες
Cuisine:
Ελληνική
Keyword:
Ιδιαίτερες Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας:
Εύκολη
Prep Time:
1
ώρα
ώρα
Cook Time:
50
minutes
minutes
Total Time:
1
ώρα
ώρα
50
minutes
minutes
Μερίδες:
6
Calories:
602.92
kcal
Author:
Βρείτε με στο Instagram !
Equipment
Κατσαρόλα
Μαρίζ
Μπολ
Ξύλινη Κουτάλα
Πλάστης ξύλινος
Πλαστήρι
Σύρμα
Ταψί 20 εκ.
Ingredients
Για τη ζύμη
230
γρ
Αλεύρι Κούλα
για όλες τις χρήσεις
½
κούπα
Νερό
1
κ.σ.
Ελαιόλαδο
½
κ.γ.
Αλάτι Μεσολογγίου
½
κ.γ.
Ζάχαρη
½
κ.γ.
Ξύδι
Για τη γέμιση
300
γρ
Κεράσια
ολόκληρα
250
γρ
Φρέσκο Γάλα
200
γρ
Κρέμα Τυριού
30
γρ
Ζάχαρη
30
γρ
Κορν Φλάουρ
20
γρ
Βούτυρο
½
φλ.
Καλαμποκέλαιο
1
Κρόκο Αυγού
1
κ.γ.
Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
½
κ.γ.
Χυμό Λεμονιού
1
πρέζα
Αλάτι Μεσολογγίου
1
πρέζα
Κανέλα
Άχνη Ζάχαρη
Instructions
Για τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι.
Κάνουμε μια λακκούβα, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, τη σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
Αφού περάσουν 10 λεπτά, χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια.
Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη και έχουμε ζύμη για να χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά.
Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε.
Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Για τη γέμιση
Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το κόρν φλάουρ, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε τέλος το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε τη Κρέμα Τυριού.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα να ενσωματωθεί.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα ανακατεύουμε στην κρέμα με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις (αν δεν σας αρέσουν ολόκληρα τα κεράσια τα κόβετε).
Για τελείωμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 20 εκατοστά.
Βάζουμε ένα φύλλο κάτω να προεξέχει από το ταψί. Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζουμε ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
Λίγη γέμιση και το επόμενο φύλλο σουρωτά μέσα στο ταψί.
Ξανά λίγη γέμιση το φύλλο μέσα σουρωτά γυρνάμε και τις άκρες.
Βάζουμε λίγο βούτυρο εκεί που γυρνάμε το φύλλο.
Κλείνουμε με το 4° φύλλο την πίτα σουρωτά μέσα στο ταψί.
Πάνω στην πίτα ρίχνουμε 3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο και βρέχουμε με ελάχιστο νερό την πίτα πριν την ψήσουμε.
Ψήνουμε την Πίτα 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας και το χρώμα που θέλουμε να πάρει εγώ την ξεροψήνω λίγο.
Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφήνουμε να κρυώσει αν αντέξουμε τη μυρωδιά. Και σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη. Μπορείτε να την φτιάξετε και με άλλα φρούτα ή πιο γλυκιά.
Notes
Καλή Όρεξη !!
Αφιερώνω αυτή την συνταγή σε ένα πολύ δικό μου ξεχωριστό άτομο που με έκανε τόσο περήφανη και είναι πολύ σημαντικό για μένα.
Nutrition
Θερμίδες:
602.92
kcal
|
Υδατάνθρακες:
58.43
g
|
Πρωτεΐνη:
8.73
g
|
Λιπαρά:
37.89
g
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
11.11
g
|
Φυτικές Ίνες:
2.49
g
|
Σάκχαρα:
23.36
g