Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μια τρύπα, ρίχνουμε σιγά – σιγά το νερό και ζυμώνουμε.
Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν δούμε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε σε μια σακούλα, αφού την αλευρώσουμε, για μισή ώρα περίπου.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 16 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
Τα 9 θα μπουν κάτω στην πίτα και τα 7 επάνω, συνεχίζουμε με τα μπαλάκια.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια όσο ένα πιατάκι του καφέ, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία.
Βάζουμε σε κάθε πιτάκι ένα κ.γ περίπου βούτυρο και το αλείφουμε με το χέρι.
Το πρώτο πιτάκι το ανοίγουμε, για να καλύψουμε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω.
Κλείνουμε και καλύπτουμε τα πιτάκια και τα 9 θα γίνουν ένα όπως το βλέπουμε.
Το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και με τα 7 μπαλάκια, θα γίνουν ένα φύλλο.
Για τη γέμιση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο να φύγουν τα υγρά.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες να φύγει η φλούδα και τις κόβουμε φέτες, γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και βάζουμε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά (έτσι δεν ρουφάνε λάδι).
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις μελιτζάνες (αφού τις στύψουμε και τις κόψουμε καρέ).
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την τομάτα κομμένη καρέ, τον τραχανά και τα μπαχαρικά, αφήνουμε 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά (χτυπημένα ελαφρώς) και τέλος τον μαϊντανό.
Συνεχίζουμε αφού κρυώσει τελείως η γέμιση.
Για τελείωμα
Ανάβουμε το φούρνο180 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση και βουτυρώνουμε το ταψί.
Ανοίγουμε το φύλλο με τα 9 μπαλάκια φύλλο, όσο ακριβώς είναι το ταψί.
Βάζουμε από πάνω την γέμιση και ανοίγουμε το φύλλο με τα 7 μπαλάκια.
Το φύλλο που θα καλύψει την πίτα, θα το ανοίξουμε πιο μεγάλο και θα μπει σουρωτά.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο επάνω στην πίτα, να πάει παντού και γύρω – γύρω.
Χαράζουμε την πίτα πριν την ψήσουμε και όχι μέχρι κάτω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσει. Ανάλογα τον φούρνο σας 50 με 60 λεπτά, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε την πιο νόστιμη Μελιτζανόπιτα. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος