Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το βούτυρο.
Ανακατεύουμε και μόλις πήξει προσθέτουμε το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη κρέμα.
Ανακατεύουμε τη κρέμα και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο, να κρυώσει τελείως.
Για τη ζύμη
Συνεχίζουμε με την ζύμη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και το βούτυρο να χτυπηθούν στο μίξερ, για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις καθαρίσει το μπολ του μίξερ και η ζύμη μας γίνει λεία και μεταξένια είναι έτοιμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα.
Χωρίζουμε στα δύο τη ζύμη και την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, αλείφουμε και της δύο πλευρές με ηλιέλαιο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά.
Παίρνουμε το ένα φύλλο και το ανοίγουμε πάνω σε τραπεζομάντιλο ή σε λαδωμένο πάγκο, τραβάμε απαλά σιγά - σιγά τις άκρες, μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.
Κόβουμε τις χοντρές άκρες από το φύλλο και τις βάζουμε στο κέντρο, με το πινέλο ραντίζουμε βούτυρο παντού.
Στο κέντρο εκεί που βάλαμε τα κομμάτια βάζουμε την κρέμα, κλείνουμε σαν φάκελο το φύλλο και ραντίζουμε κάθε πλευρά με βούτυρο.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το βουτυρώνουμε πάλι με το πινέλο να στάζει στο κέντρο πάνω στα κομμάτια.
Βάζουμε το πακέτο με το άνοιγμα προς τα κάτω βουτυρώνουμε και κλείνουμε πάλι όπως το πρώτο φύλλο.
Βουτυρώνουμε επάνω την Μπουγάτσα και ψήνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει το χρώμα που σας αρέσει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε, με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή κρυσταλλική ζάχαρη όπως σας αρέσει.
Notes
Μπορείτε να κάνετε την κρέμα αποβραδίς και να την φυλάξετε στο ψυγείο.Όταν έχει ζέστη στην κουζίνα σας, τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα.Τα φύλλα σας πρέπει να είναι καλά βουτυρωμένα, έτσι η Μπουγάτσα θα γίνει πολύ τραγανή.Πρέπει πάντα να ξεκουράζεται την ζύμη σας, για να μπορέσετε να την ανοίξετε εύκολα, αν ανοίγετε την ζύμη και δείτε ότι μαζεύει θέλει και άλλη ξεκούραση.Αν σας φαίνεται δύσκολο να ανοίξετε στο τραπεζομάντιλο τα φύλλα, ανοίξτε τα στον πάγκο σας αφού λαδώσετε για να μην σας κολλήσει.Καλή Επιτυχία !!