Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε, ένα ταψί 20 εκ.
Βάζουμε και λαδόκολλα βοηθάει να το βγάλουμε.
Λιώνουμε τις μπανάνες τις ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε στην άκρη (το λεμόνι βοηθάει να μη μαυρίσουν).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι στην άκρη και αυτό.
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
Τη βανίλια και εναλλάξ το αλεύρι με το ξινόγαλα τέλος τις μπανάνες.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι να βγει καθαρό πάντα ανάλογα τον φούρνο μας.
Μόλις ψηθεί αμέσως το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά να κρυώσει τελείως.
Πρέπει να είναι εντελώς κρύο για να βάλουμε το γλάσο.
Για το γλάσο
Χτυπάμε το βούτυρο με τη κρέμα τυριού και τη βανίλια και σιγά – σιγά βάζουμε την άχνη.
Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε τη μπανάνα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Έτοιμο το γλάσο τυριού - μπανάνας και γαρνίρουμε το Κέικ όπως μας αρέσει.
Βάζουμε φέτες μπανάνας από πάνω και απολαμβάνουμε το Μπανανοκέικ!!!
Notes
Αν θέλετε το γλάσο κίτρινο προσθέστε ½ κ.γ κουρκουμά.Μπορείτε να φτιάξετε το μισό γλάσο και να καλύψετε εξωτερικά το κέικ.Στη μέση και επάνω γλάσο η μόνο πάνω διαλέξτε όποιο σας αρέσει.Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner !!