Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Για τη γέμιση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Για τελείωμα
Χωρίζουμε την ζύμη στα 4 και μετά σε 16 κομμάτια. Κάνουμε μπάλες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι, να μην κολλήσουν.
Παίρνουμε 4 μπάλες ανοίγουμε την κάθε μπάλα φύλλο, σαν ένα μικρό πιάτο.
Αλείφουμε βούτυρο και ξανά φύλλο από πάνω, μέχρι να τελειώσουν και τα 4.
Ανοίγουμε τώρα το φύλλο μεγάλο περίπου 36-38 εκ και το αλείφουμε με βούτυρο.
Κλείνουμε τα πλαϊνά όπως θα δείτε στην φωτογραφία και αλείφουμε πάλι.
Βάζουμε στην μέση γέμιση και κλείνουμε τα φύλλα όπως στην φωτογραφία.
Αλείφουμε από πάνω με βούτυρο και κλείνουμε σαν μαντήλι, όπως βλέπετε.
Βάζουμε την τυρόπιτα στην λαμαρίνα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μπάλες. Έχουμε 4 τυρόπιτες που θα τις κόψουμε μετά και θα γίνουν 16.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν οι πίτες και τις κόβουμε στα 4.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Μπορείτε να τις γεμίσετε με ότι θέλετε, ότι σας αρέσει.Αν θέλετε τις φυλάτε στην κατάψυξη και της ψήνετε άλλη φορά.Ψήνω στον αέρα και κάτω αντίσταση ή μόνο αέρα.Μαρία μου σε ευχαριστώ για την συνταγή.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!