Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τον κιμά και δεν ανακατεύουμε καθόλου. Μόλις αλλάξει χρώμα απλά τον γυρνάμε ,να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Τέλος τον πελτέ να ψηθεί και τελειώνουμε με την ντομάτα και το νερό.
Θα είναι έτοιμος σε 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και όταν δούμε ότι δεν έχει υγρά. Πριν τον κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τα μακαρόνια
Συνεχίζουμε με τα μακαρόνια τα βράζουμε όσο λέει η συσκευασία. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια όσο είναι ζεστά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Για την κρέμα
Και τελειώνουμε με την κρέμα, βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι και να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Και για τελείωμα
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε κάτω τριμμένη φρυγανιά και πάνω τα μισά μακαρόνια.
Ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια τριμμένο κεφαλοτύρι, κιμά και πάλι λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια, κεφαλοτύρι και τελειώνουμε με την κρέμα.
Επάνω από την κρέμα βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, φρυγανιά και κομμάτια βούτυρο.
Ψήνουμε το Παστίτσιο 50 λεπτά περίπου και ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Μπορείτε να φτιάξετε το παστίτσιο με πένες ή κοφτά μακαρόνια.Αν θέλετε ανακατεύετε τα μακαρόνια με τον κιμά, πριν τα βάλετε στο ταψί.Αν δεν έχετε κεφαλοτύρι, μπορείτε να βάλετε φέτα ή όποιο τυρί έχετε.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!