Βάζουμε τις φακές να βράσουν μόλις πάρουν βράση, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά.
Αφού περάσει η μισή ώρα βράζουμε τις φακές 5-10 λεπτά, ανάλογα τις φακές και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο, να γυαλίσουν 2-3 λεπτά.
Περνάμε τις φακές για λίγο από το μούλτι, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα τομάτας
Συνεχίζουμε με την σάλτσα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
Για το τελείωμα
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα ψήνουμε 15-20 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον τελικό χρόνο και τα βάζουμε στην σάλτσα, σερβίρουμε με κεφτεδάκια φακής.
Notes
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να βάλετε 1 αυγό και τριμμένο τυρί.Να προσθέσετε μανιτάρια ή να βάλετε τριμμένη φρυγανιά.Μπορείτε αντί να τα ψήσετε να τα τηγανίσετε.Αντί για τριμμένο τυρί από πάνω να βάλετε τριμμένο καρύδι και τριμμένη φρυγανιά, αφού τα περάσετε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά.Μπορείτε να βάλετε φακές που σας περίσσεψαν, αφού τις στραγγίσετε.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!