Καθαρίζουμε βγάζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες και κρατάμε το κέλυφος.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο με τα κελύφη και τα πιέζουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους, αλάτι, πιπέρι, ούζο και μετά από 1-2 λεπτά που θα εξατμιστεί προσθέτουμε μια κούπα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε και πατάμε καλά να βγει όλο το ζουμί, το κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τις γαρίδες για ένα λεπτό απλά να αλλάξουν χρώμα, τις βγάζουμε και τις κρατάμε στην άκρη σκεπασμένες.
Βάζουμε στο τηγάνι που είχαμε τις γαρίδες το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την πιπεριά, τον πελτέ και την σάλτσα ή τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, 2 λεπτά πριν βράσουν τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες στην σάλτσα και κρατάμε λίγες για το τέλος.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατεύουμε, σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, γαρίδες που έχουμε κρατήσει, ξύσμα λεμονιού και βασιλικό.
Notes
Μπορείτε να βάλετε όποιο ζυμαρικό σας αρέσει.Να βάλετε κατεψυγμένες γαρίδες η μισές - μισές.Να βάλετε μαϊντανό και τζίντζερ ή μπούκοβο, αν σας αρέσουν τα πικάντικα.Αν δεν έχετε ούζο να βάλετε λευκό κρασί, μπορείτε να αφήσετε το κέλυφος στην ουρά.Καλή επιτυχία !!