Η Γαριδομακαρονάδα μου

Γαριδομακαρονάδα

Όλοι μας έχουμε κάποιο φαγητό που αγαπάμε περισσότερο, ένα από αυτά που θα μπορούσα να τρώω συνέχεια είναι η γαριδομακαρονάδα.

Γαριδομακαρονάδα

Πάμε στην κουζίνα μου να την φτιάξουμε παρέα και να μοιραστώ μαζί  σας όλα τα μυστικά μου.

Υλικά

600 γρ. γαρίδες

1 πακέτο ζυμαρικά

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 2 ώριμες ντομάτες

1 κ.γ πελτέ ντομάτας

50 γρ ούζο

100 γρ ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι – βασιλικό

Υλικά για επάνω

1-2 κ.σ ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξύσμα λεμονιού

Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε βγάζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες και κρατάμε το κέλυφος. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο με τα κελύφη και τα πιέζουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους, αλάτι, πιπέρι, ούζο και μετά από 1-2 λεπτά που θα εξατμιστεί προσθέτουμε  μια κούπα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.

Γαριδομακαρονάδα

Στραγγίζουμε και πατάμε καλά να βγει όλο το ζουμί, το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τις γαρίδες για ένα λεπτό  απλά να αλλάξουν χρώμα, τις βγάζουμε  και τις κρατάμε στην άκρη σκεπασμένες.

Γαριδομακαρονάδα

Βάζουμε στο τηγάνι που είχαμε τις γαρίδες το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την πιπεριά, τον πελτέ και την σάλτσα ή τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά.

Γαριδομακαρονάδα

Βράζουμε τα ζυμαρικά al  dente, 2 λεπτά πριν βράσουν τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες στην σάλτσα και κρατάμε λίγες για το τέλος.

Γαριδομακαρονάδα

 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατεύουμε, σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, γαρίδες που έχουμε κρατήσει, ξύσμα λεμονιού και βασιλικό.

Γαριδομακαρονάδα

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε όποιο ζυμαρικό σας αρέσει.

Να βάλετε κατεψυγμένες γαρίδες η μισές – μισές.

Να βάλετε μαϊντανό και τζίντζερ ή μπούκοβο, αν σας αρέσουν τα πικάντικα.

Αν δεν  έχετε ούζο να βάλετε λευκό κρασί, μπορείτε να αφήσετε το κέλυφος στην ουρά.

Καλή  επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι