Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το λεμόνι και το νερό και ανακατεύουμε, τις βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, το λεμόνι, το μηλόξυδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον σολομό και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις περάσουν 40 λεπτά βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες και προσθέτουμε τον σολομό, την μαρινάδα και τις φέτες λεμονιού.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο, για 15 λεπτά περίπου, να πάρουν χρώμα οι πατάτες και ο σολομός.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Notes
Μπορείτε να βάλετε όποιο ψάρι σας αρέσει.Να βάλετε όσο λεμόνι σας αρέσει και όποια μπαχαρικά θέλετε.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!