Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύουμε σιγά - σιγά γύρω στα 10 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να ξεκολλήσει από τον κάδο. Έχουμε μια ζύμη μαλακή ελαστική που κολλάει λίγο την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Τους δίνουμε σχήμα, τα ανοίγουμε λίγο και τα κάνουμε σαν ρολάκια, τα βάζουμε στη λαμαρίνα, με λαδόκολλα με κενό μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν τα ψωμάκια.
Τα αλείφουμε απαλά με το διάλυμα αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε 20 λεπτά, περίπου.
Μόλις ψηθούν τα σκεπάζω με μια πετσέτα, έτσι παραμένουν μαλακά.Τα φυλάω σε τάπερ ή στην κατάψυξη.
Μπορούμε να τα κάνουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα ή στρόγγυλα απλά ίδιο μέγεθος. Εγώ τα ζύγισα να έχουν το ίδιο βάρος και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Για τις πατάτες
Βράζουμε για λίγο τις πατάτες και μετά τις κόβουμε χοντρές φέτες.
Σε άλλες βάζουμε ρίγανη, σε άλλες καπνιστή πάπρικα και άλλες τις πασπαλίζουμε με τρίμματα από κράκερς με γεύση τυρί –μπέικον.
Τις ψήνουμε για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς να ξεροψηθούν.
Για μαρμελάδα ντομάτα
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ντοματίνια και μισή ποσότητα ζάχαρη. Προσθέτουμε ½ λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και αφήνουμε να βράσει 10-15 λεπτά.
Για καραμελωμένα κρεμμύδια
Βάζουμε 1 κ.σ βούτυρο και 2-3 κρεμμύδια σε φέτες, ανακατεύουμε 5-10 λεπτά, προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με 1 κ.σ μπαλσάμικο.
Για χοτ ντογκ
Ψήνουμε σε σχαροτήγανο τα λουκάνικα και στήνουμε τα Χοτ-Ντογκ.
Βάζουμε ή βγάζουμε ότι μας αρέσει ταιριάζει πολύ και η λαχανοσαλάτα.
Αντί για λουκάνικο μπορούμε να βάλουμε πανσέτα, σουβλάκι ή ψαρονέφρι.
Notes
Όρεξη και φαντασία να έχουμε και φτιάχνουμε θαύματα!Καλή νόστιμη επιτυχία elpidas little corner