Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε, απλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει μια ζύμη που κολλάει.
Σκεπάζουμε το μπολ χωρίς να το κλείσουμε τελείως να παίρνει αέρα. Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο μόλις φουσκώσει (για να τη χρησιμοποιήσουμε άλλη μέρα)
Η ζύμη κολλάει γι αυτό αλευρώνουμε τα χέρια μας πριν πιάσουμε την ζύμη.
Πάνω σε λαδόκολλα δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στο ψωμί μας (έχουμε πάντα δίπλα το αλεύρι μας βοηθάει όταν κολλάει η ζύμη).
Σκεπάζουμε το ψωμί με λαδόκολλα και αφήνουμε 30-40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς . Και βάζουμε κάτω στον φούρνο ένα ταψί με λίγο ζεστό νερό.
Στην μεσαία σχάρα βάζουμε το ψωμί σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά αφαιρούμε το νερό από τον φούρνο και την λαμαρίνα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί μας. Τελειώνουμε δηλαδή το ψήσιμο του ψωμιού στην λαδόκολλα στη σχάρα.
Έτσι παίρνει τέλειο ροδοκόκκινο ομοιόμορφο χρώμα πάνω κάτω.
Notes
Η συνταγή λέει διατηρείται 2 εβδομάδες στο ψυγείο, εγώ είχα 3 μέρες την ζύμη στο ψυγείο και ήταν τέλεια.Όταν μείνει στο ψυγείο μπορείτε να κόβετε με το ψαλίδι όση ζύμη θέλετε.Μην προσθέσετε άλλο αλεύρι απλά μόνο λίγο στο πλάσιμο.Αφήνετε το ψωμί να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου δεν το σκεπάζετε.Καλή όρεξη !!