Έχουμε μπροστά μας όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με το κακάο και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε με μίξερ ή με ένα σύρμα, προσθέτουμε σιγά - σιγά το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό ξινόγαλα χλιαρό, τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, στο υπόλοιπο ξινόγαλα βάζουμε το ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο αλεύρι το μείγμα ξινόγαλα με ηλιέλαιο και χτυπάμε να ενσωματωθεί, προσθέτουμε και το μείγμα ξινόγαλα με αυγά, χτυπάμε 2-3 λεπτά και είναι έτοιμο.
Κρατάμε ⅓ από το μείγμα και το ανακατεύουμε με το κακάο, βουτυρώνουμε 3 ταψιά 18 εκ. και βάζουμε μείγμα βανίλια και μείγμα κακάο εναλλάξ, τέλος παίρνουμε ένα μαχαίρι και κάνουμε κύκλους.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα 35 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο σας πάντα και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για τη γκανάζ
Συνεχίζουμε με τη γκανάζ, βάζουμε στη κατσαρόλα τη κρέμα να ζεσταθεί, ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα και μόλις ζεσταθεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κουβερτούρα, τη βανίλια και το αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 λεπτά.
Χτυπάμε με μίξερ 1 λεπτό να γίνει ένα λείο σοκολατένιο γλάσο, αδειάζουμε σε ένα δίσκο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το τελείωμα
Μόλις κρυώσουν τα κέικ και η κρέμα, βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω κρέμα και στολίζεται όπως σας αρέσει εγώ έβαλα φράουλες.
Notes
Μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα και να φτιάξετε μόνο το κέικ.Να φτιάξετε Μάφιν και να τα ψήσετε 15 λεπτά.Να προσθέσετε και ενδιάμεσα φράουλες ή ξηρούς καρπούς.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!