Αφήνουμε τις σταφίδες στον χυμό να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Τα καρύδια χοντροκομμένα και τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε στο αλεύρι.
Την σόδα να την διαλύουμε στον χυμό, με προσοχή γιατί φουσκώνει. Βάζουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και σε άλλο μπολ τα υγρά.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 40 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε (πάντα ανάλογα τον φούρνο μας).Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Επάνω έχω βάλει κακάο, ζάχαρη, καρύδια και σταφίδες.
Notes
Τα υλικά της φανουρόπιτας πρέπει να έχουν πάντα μονό αριθμό.Αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει, δεν θα βάλετε μπέικιν και σόδα.Μπορείτε να βάλετε καλαμποκέλαιο, αν δεν θέλετε ελαιόλαδο.Για εσάς που δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, βάλτε ζάχαρη καρύδας.Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!