Έχετε αγαπήσει την Φανουρόπιτα μου την φτιάχνεται συνέχεια και χαίρομαι. Γι αυτό σας έχω μια διαφορετική υγρή με κακάο, σταφίδες και καρύδια. Κάθε φορά που φτιάχνω κάτι ακούω και τα σχόλια των φίλων μου, ήταν πολύ καλά. Υπάρχουν αυτοί που μένουν σταθεροί, δεν θέλουν να αλλάξουν την φανουρόπιτα. Εγώ πάλι όπως ξέρετε μου αρέσει να δοκιμάζω και να πειράζω συνταγές. Είμαι σίγουρη ότι θα την φτιάχνετε όλο τον χρόνο και στην νηστεία. Πάμε να φτιάξουμε παρέα στην κουζίνα μου, πανεύκολη ζουμερή Φανουρόπιτα.
Πανεύκολη ζουμερή Φανουρόπιτα
Παραδοσιακή Αυγουστιάτικη Συνταγή !
Εργαλεία
- 2 Μπολ
- Σύρμα
- Ταψί
Συστατικά
- 470 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 450 γρ Χυμό Πορτοκάλι
- 220 γρ Ζάχαρη
- 100 γρ Ελαιόλαδο
- 100 γρ Σταφίδα Ξανθή
- 100 γρ Καρύδια
- 20 γρ Κακάο
- 2 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 2 κ.γ. Κανέλα
- 2 κ.γ. Ξύδι
- ½ κ.γ. Σόδα Φαγητού
Οδηγίες
- Αφήνουμε τις σταφίδες στον χυμό να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Τα καρύδια χοντροκομμένα και τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε στο αλεύρι.
- Την σόδα να την διαλύουμε στον χυμό, με προσοχή γιατί φουσκώνει. Βάζουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και σε άλλο μπολ τα υγρά.
- Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 40 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε (πάντα ανάλογα τον φούρνο μας).Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Επάνω έχω βάλει κακάο, ζάχαρη, καρύδια και σταφίδες.
Έξυπνα Μυστικά
Τα υλικά της φανουρόπιτας πρέπει να έχουν πάντα μονό αριθμό.
Αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει, δεν θα βάλετε μπέικιν και σόδα.
Μπορείτε να βάλετε καλαμποκέλαιο, αν δεν θέλετε ελαιόλαδο.
Για εσάς που δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, βάλτε ζάχαρη καρύδας.
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 332.87kcal | Υδατάνθρακες: 52.47g | Πρωτεΐνη: 5.25g | Λιπαρά: 12.43g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.61g | Φυτικές Ίνες: 2.56g | Σάκχαρα: 18.69g
Προσωπική σημείωση