Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια.
Πατάμε να πολτοποιήσουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τον κουρκουμά και τέλος το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Πατάμε 1-2φορές το μπλέντερ και είναι έτοιμο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου ΨησίματοςΠάντα ανάλογα το φούρνο μας και στο μισάωρο ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα.
Για το φρόστινγκ
Μέχρι να ψηθεί το κέικ ετοιμάζουμε το φρόστινγκ.
Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός όλα τα υλικά μαζί για 3-4λεπτά, μέχρι να δούμε ένα αφράτο και λείο μείγμα.
Μόλις κρυώσει τελείως το κέικ το κόβουμε στη μέση και βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω φρόστινγκ.
Εγώ πρόσθεσα επάνω ξύσμα, ινδοκάρυδο και φέτες λεμονιού.
Notes
Μπορείς να παραλείψεις το φροστινγκ, αν και είναι αυτό που απογειώνει την λενονότουρτα.Να βάλεις γλάσο με άχνη ζάχαρη και χυμό λεμονιού, αντί για φρόστινγκ.Αν σου αρέσει το φροστινγκ τυριού μπορείς να το διπλασιάσεις.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σου!Γράψε μου στα σχόλια τι κέικ-τούρτα θέλεις να φτιάξω!