Ψήνουμε και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν.
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το βούτυρο και την φυτίνη, κρύα από το ψυγείο και προσθέτουμε την άχνη. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα ζύμης.
Διαλύουμε το μπέικιν στο ούζο και το προσθέτουμε στο βούτυρο.
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ούζο στο βούτυρο και τέλος το αλεύρι με τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με με τα χέρια (καλύτερα να φοράμε γάντια να μη λιώσει το βούτυρο).
Πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ, τα πατάμε λίγο και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά, περίπου, ανάλογα το φούρνο σας πως ψήνει και ανάλογα το μέγεθος.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μόλις ψηθούν οι κουραμπιέδες, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους αραδιάζουμε σε μια πιατέλα.
Notes
Αν θέλετε μπορείτε να χτυπήσετε σε κουζινομηχανή για 10 λεπτά το βούτυρο και την φυτίνη, σε θερμοκρασία δωματίου.Εγώ έβαλα αμύγδαλα χωρίς φλούδα και τα έψησα.Μπορείτε να τους κάνετε πιο μεγάλους αν σας αρέσουν.Μπορείτε να βάλετε όποια αμύγδαλα έχετε και να τα κόψετε όπως σας αρέσουν.Αν τους θέλετε πιο γλυκούς μπορείτε να βάλετε 50 γρ άχνη ζάχαρη.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !