Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το κιμά, χωρίς να ανακατέψουμε, μόλις αρχίζει και αλλάζει χρώμα, ο κιμάς, ανακατεύουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το μηλόξυδο.
Προσθέτουμε μισή κούπα χλιαρό νερό, και αφήνουμε το κιμά σε μέτρια φωτιά 20 λεπτά περίπου.
Μόλις δούμε ότι ο κιμάς δεν έχει υγρά κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στο κρύο κιμά προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αυγό και την τριμμένη γραβιέρα.
Για τη ζύμη
Συνεχίζουμε με την ζύμη βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και το βούτυρο να χτυπηθούν στο μίξερ, για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις καθαρίσει το μπολ του μίξερ και η ζύμη μας γίνει λεία και μεταξένια είναι έτοιμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα.
Χωρίζουμε στα δύο την ζύμη και την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, αλείφουμε και της δύο πλευρές με ηλιέλαιο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά.
Παίρνουμε το ένα φύλλο και το ανοίγουμε πάνω στο τραπεζομάντιλο ή σε βουτυρωμένο πάγκο, τραβάμε απαλά σιγά – σιγά τις άκρες, μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.
Κόβουμε τις χοντρές άκρες από το φύλλο και τις βάζουμε στο κέντρο, με το πινέλο ραντίζουμε βούτυρο παντού.
Για τελείωμα
Στο κέντρο εκεί που βάλαμε τα κομμάτια βάζουμε τη γέμιση, κλείνουμε σαν φάκελο το φύλλο και ραντίζουμε κάθε πλευρά με βούτυρο.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το βουτυρώνουμε πάλι με το πινέλο να στάζει, στο κέντρο πάνω στα κομμάτια βάζουμε το πακέτο με το άνοιγμα προς τα κάτω βουτυρώνουμε και κλείνουμε πάλι όπως το πρώτο φύλλο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, 45 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Η γέμιση πρέπει να είναι πάντα παγωμένη.Οι άκρες από τα φύλα μας να είναι Λεπτές για να γίνει τραγανή μπουγάτσα μας.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !