Μπουγάτσα με Κιμά

3.6K

Μία από τις αγαπημένες μου Πίτες, είναι κιμαδόπιτά. Έτσι δε γινόταν να μην υπάρχει στο Blog συνταγή, μπουγάτσα με κιμά. Ο κιμάς που χρησιμοποίησα τη συνταγή είναι 100% μοσχαρίσιος άριστης ποιότητας. Τον πήρα από το The Greek Butcher, μπορείτε να δείτε εδώ την ιστοσελίδα τους.

Πάμε να φτιάξουμε παρέα την πιο νόστιμη και τραγανή μπουγάτσα με κιμά.

5 από 5 ψήφους

Μπουγάτσα με Κιμά

Νόστιμη και τραγανή !
Μερίδες 6
Προετοιμασία 1 ώρα 30 minutes
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 20 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Λαμαρίνα
  • Μίξερ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Σπάτουλα

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Οδηγίες

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το κιμά, χωρίς να ανακατέψουμε, μόλις αρχίζει και αλλάζει χρώμα, ο κιμάς, ανακατεύουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το μηλόξυδο.
  • Προσθέτουμε μισή κούπα χλιαρό νερό, και αφήνουμε το κιμά σε μέτρια φωτιά 20 λεπτά περίπου.
  • Μόλις δούμε ότι ο κιμάς δεν έχει υγρά κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στο κρύο κιμά προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αυγό και την τριμμένη γραβιέρα.

Για τη ζύμη

  • Συνεχίζουμε με την ζύμη βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και το βούτυρο να χτυπηθούν στο μίξερ, για 10 λεπτά περίπου.
  • Μόλις καθαρίσει το μπολ του μίξερ και η ζύμη μας γίνει λεία και μεταξένια είναι έτοιμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα.
  • Χωρίζουμε στα δύο την ζύμη και την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, αλείφουμε και της δύο πλευρές με ηλιέλαιο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά.
  • Παίρνουμε το ένα φύλλο και το ανοίγουμε πάνω στο τραπεζομάντιλο ή σε βουτυρωμένο πάγκο, τραβάμε απαλά σιγά – σιγά τις άκρες, μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.
  • Κόβουμε τις χοντρές άκρες από το φύλλο και τις βάζουμε στο κέντρο, με το πινέλο ραντίζουμε βούτυρο παντού.

Για τελείωμα

  • Στο κέντρο εκεί που βάλαμε τα κομμάτια βάζουμε τη γέμιση, κλείνουμε σαν φάκελο το φύλλο και ραντίζουμε κάθε πλευρά με βούτυρο.
    Μπουγάτσα με Κιμά
  • Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το βουτυρώνουμε πάλι με το πινέλο να στάζει, στο κέντρο πάνω στα κομμάτια βάζουμε το πακέτο με το άνοιγμα προς τα κάτω βουτυρώνουμε και κλείνουμε πάλι όπως το πρώτο φύλλο.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, 45 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

312753672 3247111188872021 6045950876457597698 n
Η γέμιση πρέπει να είναι πάντα παγωμένη.
Οι άκρες από τα φύλα μας να είναι Λεπτές για να γίνει τραγανή μπουγάτσα μας.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !
Θερμίδες: 460.53kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Παραδοσιακές, Πρωϊνό
Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτρια

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 460.53kcal | Υδατάνθρακες: 33.37g | Πρωτεΐνη: 16.37g | Λιπαρά: 28.66g | Κορεσμένα Λιπαρά: 9.85g | Φυτικές Ίνες: 1.66g | Σάκχαρα: 2.08g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close