Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το αλεύρι το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το νερό, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ, στο ένα προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα και ανακατεύουμε και στο άλλο λίγο αλεύρι (περίπου 15 γρ.) και ανακατεύουμε το μείγμα.
Λαδώνουμε μία στενόμακρη φόρμα κέικ,προαιρετικά βάζουμε και λαδόκολλα, για να βγαίνει πιο εύκολα το κέικ.
Βάζουμε εναλλάξ το μείγμα στη φόρμα και με ένα μαχαίρι ή μαριζ ανακατεύουμε κάνοντας κυκλικές κινήσεις πάνω κάτω.
Ψήνουμε το κέικ στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά, πάντα ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το γλάσο (προαιρετικό)
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το γλάσο.
Μόλις κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το γλάσο, μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο αν δε σας αρέσει και να σερβίρεται το κέικ με άχνη ζάχαρη.
Notes
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα κομμάτια κουβερτούρας.Να προσθέσετε σταφίδες ή cranberries ή κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο που σας αρέσει.Μπορείτε να κάνετε το κέικ όλο σοκολατένιο ή κέικ βανίλιας.Αν παραλείψετε το γλάσο μπορείτε να κάνετε επικάλυψη με χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού και άχνη ζάχαρη.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !!