Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, τη ζάχαρη και την μαγιά, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Βάζουμε σε ένα μπολ ζεστό νερό με το λιναρόσπορο, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο άλλο μπολ, προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Η ζύμη είναι λεία, ελαστική και δεν κολλάει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Μέχρι να φουσκώσει η ζύμη ετοιμάζουμε τη γέμιση, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Μετά από μισή ώρα παίρνουμε τη ζύμη μας και ανοίγουμε ένα φύλλο γύρω στα 40 επί 40 εκατ.
Αλείφουμε πάνω στο φύλλο τη γέμιση, αφήνοντας κενό ένα δάχτυλο γύρω-γύρω. Τυλίγουμε το φύλλο και κάνουμε ένα ρόλο, χωρίζουμε το ρόλο σε 16 μικρά ρολάκια.
Βάζουμε τα ρολάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε τις Ταχινόπιτες, για 25 με 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Σερβίρουμε τις Ταχινόπιτες με άχνη ζάχαρη ή με ταχίνι και καρύδια.
Notes
Αν θέλετε πιο γλυκές τις ταχινοπίτες, μπορείτε να βάλετε 50 γραμ. ζάχαρη.Εγώ δεν έβαλα πολλή ζάχαρη γιατί έβαλα άχνη ζάχαρη πάνω.Μπορείτε να παραλείψετε τα καρύδια αν δεν σας αρέσουν ή να βάλετε ταχίνι με κακάο ή άλλη γεύση ακόμα και κομμάτια χαλβά.Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και το σχόλιο σας !