Πλένουμε και κόβουμε στενόμακρες φέτες τις μελιτζάνες, αν θέλουμε τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι.
Πλένουμε τις πιπεριές και αν θέλουμε τις κόβουμε όπως τις μελιτζάνες, αλλιώς τις αφήνουμε όπως είναι με το κοτσάνι .
Στρίβουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε καλά, το ίδιο και τις πιπεριές, να μην έχουν νερά.
Τηγανίζουμε στο μισό ελαιόλαδο τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τρίβουμε τις ντομάτες στο μουλτι, βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις ντομάτες με μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά περίπου να φύγουν τα υγρά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, διορθώνουμε και το αλάτι με ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
Τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, αφήνουμε 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε μαϊντανό, μπούκοβο και τριμμένη φέτα.
Notes
Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και κολοκυθάκια και αντί να τα τηγανίσεις να τα ψήσεις σε λαδόκολλα με λίγο λάδι.Να τα συνοδέψεις με τηγανίτες πατάτες ή μια σαλάτα ή σκέτα με φρέσκο ψωμί.Μπορείς να βάλεις λιγότερο ή περισσότερο ελαιόλαδο ή να τα τηγανίσεις με ηλιέλαιοΤαιριάζουν πολύ και με ζυμαρικά κρύα ή ζεστά.Αν θέλεις αντί να φτιάξεις σάλτσα να βάλεις αν έχεις έτοιμη σπιτική σάλτσα.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !!