Βάζουμε σε ένα μπολ την σουρωτή, το λάδι και το αυγό και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη και λίγο -λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ είναι έτοιμη. Χωρίζουμε την ζύμη στη μέση και μετά σε 10 και 10 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
Αλείφουμε ενδιάμεσα βούτυρο, συνεχίζουμε το ίδιο και τα 10. Το ίδιο κάνουμε και τα άλλα 10 μπαλάκια, ανοίγουμε και αλείφουμε.
Έχουμε 2 φύλλα από 10 φύλλα το καθένα τα σκεπάζουμε και τα, βάζουμε στο ψυγείο καλύτερα για μια νύχτα.
Αν βιαζόμαστε, απλά αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες και φτιάξτε την πίτα.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το ένα φύλλο, όσο το ταψί.
Βάζουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτερο φύλλο.
Τα φύλλα δεν τα ανοίγουμε πολύ, ακριβώς όσο είναι το ταψί.
Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το καλαμποκέλαιο και ψήνουμε, την πίτα στους 190 βαθμούς 50 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας, όπως ψήνεται τις πίτες.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για τις γεμίσεις
Έχουμε τα χόρτα πλυμένα και κομμένα στην κατάψυξη. Απλά βάζουμε τα χόρτα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη, την βάζουμε στην πίτα.
Notes
Μπορείτε να βάλετε όποια τυριά ή χόρτα έχετε στο ψυγείο.Η ποσότητα εξαρτάται, βάζετε περισσότερο αυτό που σας αρέσει.Το βούτυρο πρέπει πάντα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Καλή επιτυχία elpidas little corne