Ψιλοκόβουμε το πράσο και το βράζουμε 2-3 λεπτά. Έτσι γίνεται πιο ελαφρύ, το στραγγίζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα νερά.
Κόβουμε καρέ τις πιπεριές και το κρεμμύδι ψιλοκόβουμε και το λάχανο.
Βάζουμε 2-3 κ.σ λάδι στο τηγάνι και περνάμε τα λαχανικά και το πράσο (απλά να γυαλίσουν αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά).
Προσθέτουμε το τυρί, το μαϊντανό, τον άνηθο, το γάλα και το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε.
Για τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε να ξεκουραστεί, μόλις περάσουν 10 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο, φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά.
Για τελείωμα
Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί.
Βάζουμε γέμιση σκόρπια από λίγο και παντού και ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο. Το 2° φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και πάλι γέμιση.
Το ίδιο κάνουμε με το 3°-4°-5° φύλλο, τα βάζουμε όλα σουρωτά μέσα στο ταψί. Ενδιάμεσα γέμιση και πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο.
Γυρίζουμε αυτό που προεξέχει, αλλά βάζουμε μαλακό βούτυρο εκεί που γυρίζει.
Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο ακριβώς όσο το ταψί και σκεπάζουμε την πίτα.
Μπαίνει σαν καπάκι και κλείνει τέλεια, ρίχνουμε από πάνω το καλαμποκέλαιο. Βρέχουμε με νερό απλά με το χέρι, το τινάζουμε πάνω δηλαδή 5-6 φορές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου. Να ξεκολλήσει γύρω – γύρω από το ταψί και να ξεροψηθεί.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Όταν έχει υγρά η γέμιση προσθέστε 1-2 κ.σ τραχανά.Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί έχετε στο ψυγείο σας.Καλή Όρεξη elpidas little corner !!