Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μαχλέπι και το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το μέλι, την μαγιά, τη βανίλια, το ελαιόλαδο και τα αυγά, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καθαρίσει το μπολ και να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε λαδωμένο μπολ τη ζύμη σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει, τη διπλώνουμε να ξεφουσκώσει, σκεπάζουμε και την αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα, την αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και χωρίζουμε ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και κάνουμε 8 μεγάλα ψωμάκια ή 16 πιο μικρά. Τα σκεπάζουμε με λαδωμένη μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να γίνουν διπλάσια.
Αλείφουμε με κρόκο και γάλα τα ψωμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας και το μέγεθος.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Σκεπάζουμε τα ψωμάκια με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσουν, τα φυλάμε τυλιγμένα σε μεμβράνη για να παραμείνουν μαλακά.
Notes
Μπορείτε να γεμίσετε πριν το ψήσιμο τα ψωμάκια με πραλίνα ή μαρμελάδα.Να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή να τα γεμίσετε με μήλα και κανέλα ή κρέμα βανίλιας.Αν δε θέλετε να περιμένετε όλο το βράδυ, αφήστε να φουσκώσει η ζύμη και συνεχίζετε κανονικά χωρίς να τη βάλετε στο ψυγείοΚαλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!