Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, να μη κάψει το θέλουμε χλιαρό.
Βάζουμε σε ένα μπολ 70 γρ γάλα, τη μαγιά, 30 γρ ζάχαρη και 30 γρ. αλεύρι (από αυτά που έχουμε ζυγίσει), τα ανακατεύουμε σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για περίπου 15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας τα.
Μόλις λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, στην άκρη και αυτά.
Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα αυγά το βούτυρο και ανακατεύουμε το χλιαρόμείγμα.
Μόλις δούμε ότι η μαγιά έχει φουσκώσει την προσθέτουμε στο γάλα και προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά στο αλεύρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα.
Μόλις πάρει όλο το αλεύρι και καθαρίσει το μπολ, ρίχνουμε ελάχιστο ηλιέλαιο 1-2 κουταλιές.
Διπλώνουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με το καπάκι το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει 1-2 ώρες ανάλογα την θερμοκρασία.
Μόλις δούμε ότι η ζύμη τριπλασιάστηκε τη διπλώνουμε την σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε 1 ώρα στον πάγκο της κουζίνας, μόλις πάρει θερμοκρασία την αδειάζουμε σε λαδωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε στα 2.
Για τη σοκολατένια πάστα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε.
Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μια μαριζ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπά την πάστα.
Για τελείωμα
Ανοίγουμε ένα φύλλο όπως στην φωτογραφία, αλείφουμε την πάστα κάνουμε ρόλο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
Πλέκουμε διπλή πλεξούδα και τη βάζουμε σε φόρμα με λαδόκολλα.
Το ίδιο κάνουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν 1 ώρα περίπου.
Χτυπάμε το αυγό με το νερό με ένα πιρούνι και αλείφουμε τις πλεξούδες προσεχτικά να μην τις τρυπήσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας πάντα και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Αν δυσκολεύεστε να διαλύσετε τη μαγιά. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι τη μαγιά, τα μυρωδικά και τα αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, να μη κάψει ,το θέλουμε χλιαρό, κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύοντας προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά (αφού τα έχετε χτυπήσει με ένα πιρούνι). Προσθέστε το μείγμα σιγά - σιγά στο αλεύρι ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι ή μια σπάτουλα μέχρι να καθαρίσει το μπολ.Μπορείτε να παραλείψετε το ψυγείο και αφού φουσκώσει η ζύμη να τη χωρίσετε και να τη γεμίσετε.Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς.Όταν κρυώσει τυλίγουμε καλά με μεμβράνη για να παραμείνει μαλακόΚαλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας και τις φωτογραφίες σας !!