Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε, τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό, τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα κέικ.
Προσθέτουμε τη φαρίνα στα υγρά ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε 5 λεπτά, βάζουμε και τις φέτες πορτοκαλιού και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Βάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στο κέικ και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Notes
Αν θέλετε αφήνετε το κέικ χωρίς να το δοκιμάσετε.Μπορείτε να το φτιάξετε με λεμόνια αντί για πορτοκάλια.Να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!