Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο και κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε το κονιάκ ή το καφέ, το γάλα, τη βανίλια, τα μπισκότα, τα φιστίκια Αιγίνης και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε ένα κορμό ή δύο πιο μικρούς και τους τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα ή σε μεμβράνη, ρολλάρουμε να γίνει στρόγγυλο, το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο, για 2-3 ώρες ή στη κατάψυξη.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη, το βγάζουμε για λίγο από το ψυγείο και σερβίρουμε.
Notes
Αν θέλετε αντί για φιστίκια βάζετε καρύδια ή φουντούκια ή μιξ ξηρών καρπών.Τον φυλάτε στο ψυγείο, εγώ τον φυλάω στην κατάψυξη μου αρέσει παγωμένος.Μπορείτε να παραλείψετε το κονιάκ και τον καφέ και απλά να βάλετε μόνο γάλα ή να βάλετε κάποιο λικέρ που σας αρέσει.Αντί για άχνη ζάχαρη να πασπαλίσετε με κακάο ή λιωμένη κουβερτούρα.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!