Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Την βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε με την κρέμα και το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, να ακουμπάει την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, μόλις αρχίσει να βράζει αφήνουμε 5 λεπτά.
Σε αυτό το στάδιο κάνουμε όπως θέλουμε το γλυκό μας, σε ταψί ή σε ποτήρια.
Βουτάμε τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις αραδιάζουμε στο ταψί ή σε ποτήρια.
Ανακατεύουμε στην κρέμα σχεδόν την μισή σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω.
Κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές και κρέμα και τελειώνουμε με σαντιγί.
Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά και αφήνουμε να παγώσει.
Notes
Όσο μένει στο ψυγείο, γίνεται πιο ζουμερό και νόστιμο αν προλάβει βέβαια.Αυτή είναι η παλιά απλή εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε φιλέ αμυγδάλου, το αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού, τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή.Μπορείτε να το φτιάξετε με πολλές στρώσεις, σαν καλοκαιρινή τούρτα γενεθλίων.Να βάλετε σπασμένη την φρυγανιά σε στρώσεις σε ποτήρια, με φρέσκα φρούτα.Καλή επιτυχία !!