Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μέχρι να ψηθεί το τσουρέκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Απλά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά και σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε το σιροπιασμένο τσουρέκι να κρυώσει εντελώς και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Για την κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας. (εγώ το έφτιαξα σοκολατένιο πρόσθεσα κουβερτούρα στην ζεστή κρέμα)
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν. Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα. Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ, και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι και αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σοκολατένιο γλάσο.
Για το σοκολατένιο γλάσο
Ανακατεύουμε το κακάο, την άχνη, τη βανίλια, το αυγό και το γάλα με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.
Ανακατεύουμε γρήγορα για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Για το τελείωμα
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τέλος καλύπτουμε το γλυκό.
Ρίχνουμε από επάνω τριμμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε να παγώσει και απολαμβάνουμε το τέλειο γλυκό μας έτσι εύκολα. Αν δεν έχετε τσουρέκι φτιάξτε το με κέικ που περίσσεψε ή δεν πέτυχε.