Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρακί (ή το ξύδι) και το λάδι.
Κάνουμε μια λακκούβα, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, τη σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
Αφού περάσουν 10 λεπτά, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη και έχουμε ζύμη για να χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά.
Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Για την κρέμα
Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρυζόγαλο, το ξύσμα, το γάλα και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ρυζόγαλο.
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το βούτυρο. Αν το μείγμα έχει υγρά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την μαστίχα και αφήνουμε να κρυώσει.
Τις κρέμες τις σκεπάζουμε πάντα με σελοφάν να ακουμπάει την κρέμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα από το προηγούμενο βράδυ. Η γέμιση όταν φτιάχνουμε πίτα πρέπει να είναι πάντα κρύα.
Για τελείωμα
Παίρνουμε τα 4 μπαλάκια της ζύμης και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο για την πίτα.
Αλείφουμε με λάδι το ταψί και το φύλο, ξανά άλλο ένα φύλλο πάλι λάδι και πάνω κρέμα.
Πάνω από τη κρέμα βάζουμε ένα φύλλο πατσαβουριαστό. Τελειώνουμε με το 4° φύλλο λαδώνουμε πάντα καλά, όλα τα φύλλα και κλείνουμε την πίτα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου. Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο εγώ την έψησα στον αέρα.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μόλις ψηθεί η Πίτα την κόβουμε και περιχύνουμε με μέλι, άχνη και κανέλα.
Notes
Μπορεί να γίνει και σοκολατένια με σάλτσα φράουλα ή κεράσι.Μπορείτε να την περιχύσετε με σοκολάτα παίξτε στην κουζίνα.Δοκιμάστε την Μοναδική μου Πίτα με Ρυζόγαλο και Ανθότυρο!! Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner !!