Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μια τρύπα ρίχνουμε σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνουμε.
Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν δούμε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε σε μια σακούλα, αφού την αλευρώσουμε, για μισή ώρα περίπου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
Κάνουμε πιτάκι με το χέρι μας και το αλείφουμε με ½ κ.γ βούτυρο με τα δάχτυλα μας.
Το πρώτο πιτάκι το ανοίγουμε μεγαλύτερο, για να καλύψουμε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω. Σε αυτό το στάδιο τα βάζουμε με αλεύρι σε σακουλάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε στο ψυγείο, τόσο πιο πετυχημένη θα γίνει η πίτα μας. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να την φτιάξουμε αμέσως, αλλά έχει μεγάλη διαφορά η ζύμη.
Αφού κάνουμε ένα φύλλο με τα 3 μπαλάκια, το ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο.
Ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο, λίγο - λίγο, να πάει σε όλο το φύλλο όπως εδώ.
Απλώνουμε πάνω τη φέτα τριμμένη, κάνουμε ρολό, το στρίβουμε και κάνουμε πίτα.
Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα και έχουμε 5 ατομικές στριφτόπιτες.
Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη και να τις ψήσουμε άλλη μέρα. Τις κλείνουμε πολύ καλά σε σακούλα κατάψυξης και ψήνουμε όταν θέλουμε.
Ψήνουμε 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο και πως ψήνει στους 190 βαθμούς, μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλετε. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αν θέλουμε να κάνουμε μια πίτα, τυλίγουμε γύρω - γύρω όλα τα ρολά που φτιάξαμε. Έτσι θα γίνει μια μεγάλη στριφτόπιτα, φτιάξτε τα όπως σας αρέσουν.
Notes
Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν δείτε ότι δεν κολλάει στα χέρια.Αν αφήσετε τη ζύμη να ωριμάσει στο ψυγείο, γίνεται καλύτερη.Αν χωρίσετε σε πιο πολλά μπαλάκια τη ζύμη, θα γίνει πιο λεπτή.Μπορείτε να τη φτιάξετε μόνο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αν δεν σας αρέσει το ολικής.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!