Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ζεστό καφέ από πάνω.
Ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι έχει λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ αλεύρι, σόδα, μπέικιν, αλάτι, κακάο και ζάχαρη.
Και τα αφήνουμε στην άκρη ενώ ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να φουσκώσουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά το καλαμποκέλαιο, το ξινόγαλα, τη βανίλια και το μείγμα του καφέ.
Αφού ενωθούν σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 20 εκ λαδωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε 35-40 λεπτά. Πάντα ανάλογα τον φούρνο και πάντα ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Κάνουμε τη γέμιση, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και πριν βράσει, ρίχνουμε το αλεύρι για να μην κάνει σβόλους.
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει, μια πολύ πηχτή κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά, περίπου, να γίνει κρέμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά.
Έχουν κρυώσει τελείως τα κέικ και βάζουμε ενδιάμεσα την γέμιση. Βοηθάει πάρα πολύ αν έχουμε ένα τσέρκι να το φτιάξουμε αποβραδίς.
Για την γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω, στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Μετά από 1-2 λεπτά περιχύνουμε το κέικ με την γκανάζ!
Στολίζουμε το κέικ μας όπως θέλουμε εγώ έβαλα σιρόπι καραμέλας! Σίγουρα είναι ένα ξεχωριστό Κέικ Γενεθλίων.
Notes
Για μια ξεχωριστή ημέρα για μένα τα γενέθλια της Κατερίνας μου !!Χρόνια πολλά γλυκά και σοκολατένια elpidas little corner !!