Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε 2-3 λεπτά η κρέμα θα πήξει και θα γίνει λεία και βελούδινη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα, για να μην κάνει κρούστα.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει τελείως, γίνεται και αποβραδίς.
Για το γλάσο σοκολάτας
Ανακατεύουμε το κακάο, την άχνη, τη βανίλια και το αυγό με ένα σύρμα τα αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια, 5-6 λεπτά να ασπρίσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα στα ταψιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι στα αυγά κουταλιά - κουταλιά, ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψιά και ψήνουμε περίπου 18-20 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για τελείωμα
Βάζουμε σε ένα τσέρκι παντεσπάνι και πάνω κρέμα βανίλιας και ξανά παντεσπάνι.
Τελειώνουμε με το σοκολατένιο γλάσο
Φυλάμε την τούρτα στο ψυγείο, αφήνουμε την τούρτα να παγώσει και μετά την κόβουμε για να κοπεί ωραία.
Notes
Στην κρέμα βανίλιας αν θέλετε, παραλείπετε τους κρόκους.Μπορείτε να κάνετε ένα παντεσπάνι, και να το κόψετε στη μέση.Το γάλα στην κρέμα, μπορεί να είναι με χαμηλά λιπαρά.Η κρέμα πρέπει να είναι παγωμένη, πριν την χρησιμοποιήσετε.Αν θέλετε την χτυπάτε με πίμερ ή σύρμα να γίνει πιο αφράτη.Μπορείτε να κάνετε την μισή κρέμα βανίλιας, εμένα μου αρέσει πολύ.Αν σας αρέσει πολύ η σοκολάτα, διπλασιάστε το γλάσο.Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ατομικά κώκ, όπως σας αρέσουν.Ακόμα να το φτιάξετε σε στενόμακρο ταψί, και να το κόψετε στη μέση.Η κουζίνα θέλει αγάπη και φαντασία, έτσι πετυχαίνετε πάντα !!