Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έχουμε μια ζύμη που κολλάει.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
Για τη γέμιση
Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε με το πρες πουρέ.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα βράζουμε 2-3 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα πράσα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να φύγουν τα υγρά.
Προσθέτουμε το λάδι, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε το γάλα σιγά – σιγά, τα τυριά, την μουστάρδα και τις πατάτες και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προαιρετικά προσθέτουμε, αν θέλουμε, πάπρικα και αλάτι, με προσοχή γιατί βάλαμε τα τυριά.
Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση για να τελειώσουμε την πίτα μας.
Μπορούμε να τη φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ αν θέλουμε.
Για τελείωμα
Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί.
Παίρνουμε την μισή ζύμη και την απλώνουμε με τα χέρια στο ταψί.
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Θα σας βοηθήσει αν την ανοίξετε με τα χέρια ή σε ένα ανάποδο ταψί.
Και απλά γυρίζετε το φύλλο μέσα η επάνω στο ταψί όπως σας βολεύει.
Αλείφουμε με κρόκο και νερό την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε την πίτα για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας, και πόσο ξεροψημένη σας αρέσει εμένα μου αρέσει τραγανή.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Με την ίδια ζύμη έφτιαξα πιτάκια με πράσο, ανθότυρο, φέτα και αυγό. Απλά χρειάζονται γύρω στα 20-25 λεπτά ψήσιμο ανάλογα το μέγεθος.Δοκιμάστε τα και θα σας ξετρελάνουν είναι πεντανόστιμα.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!