Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζουμε τις σταφίδες στο ζεστό νερό για 5 λεπτά και τα καρύδια και την κανέλα στο αλεύρι και το ανακατεύουμε.
Ανακατεύοντας το μείγμα προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και τέλος το νερό με τις σταφίδες.
Λαδώνουμε φόρμες για Μάφιν ή ένα ταψί (κάτω μπορείτε να βάλετε λίγα καβουρδισμένα καρύδια) και μοιράζουμε το μείγμα.
Τελειώνουμε επάνω με λίγα καβουρδισμένα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που θα φτιάξετε τη Φανουρόπιτα αν φτιάξετε Μάφιν θα τα ψήσετε 16 λεπτά περίπου, σε ταψί θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά πάντα ανάλογα τον φούρνο σας .Ελέγχεται με μια οδοντογλυφίδα να δείτε αν ψήθηκε.
Notes
Μπορείτε να βάλετε όποιον ξηρό καρπό σας αρέσει, να παραλείψετε τις σταφίδες ή να βάλετε ξανθές ή cranberries.Αν θέλετε να βάλετε καστανή ζάχαρη ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις .Καλή επιτυχία περιμένω εντυπώσεις και τα σχόλιά σας !!