Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ½ κ.γ ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε δέκα λεπτά την ζύμη να ξεκουραστεί και συνεχίζουμε.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί 22 εκ.
Χωρίζουμε την ζύμη στα 8 και κάνουμε μπαλάκια την ζύμη, αφήνουμε στην άκρη τα 4. (Θα φτιάξουμε την πίτα με τα 4 μπαλάκια, με τα άλλα 4 θα φτιάξουμε μια τάρτα).
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, το βάζουμε στο ταψί και επάνω στάζουμε λάδι με πινέλο.
Πασπαλίζουμε ζάχαρη από πάνω, όσο γλυκιά σας αρέσει και συνεχίζουμε με άλλο φύλλο.
Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λεπτό φύλλο, λάδι, ζάχαρη και τέλος λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε την Ζαχαρόπιτα στους 190 μέχρι να πάρει χρώμα, το χρώμα που σας αρέσει.
Ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει, εγώ την έψησα περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθεί η πίτα την πασπαλίζετε με ζάχαρη και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Όσο πιο λεπτά ανοίγετε τα φύλλα σας, τόσο πιο τραγανή θα γίνει η πίτα σας.Θα σας δώσω πολλές ιδέες και θα φτιάξουμε πολλά με αυτή την πίτα.Η επόμενη συνταγή θα είναι μια τάρτα με μανιτάρια, τις έφτιαξα μαζί.Μπορείτε με την ζύμη να φτιάξετε 2 ζαχαρόπιτες, θα βγουν 2 ταψάκια.Αν θέλετε πασπαλίστε και κανέλα, βάλτε μέσα ξηρούς καρπούς.Μπορείτε να βάλετε αποξηραμένα φρούτα, παίξτε με ότι σας αρέσει.Είναι μια τέλεια ιδέα για όσους νηστεύουν και θέλουν γλυκό.Μπορείτε να περιχύσετε 1 κ.σ από το αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού.Να λιώσετε κουβερτούρα και να την περιχύσετε,πολλές παραλλαγές.Καλή Όρεξη elpidas little corner !!