Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι.
Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε να ξεκουραστεί, μόλις περάσουν 10 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια.
Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο, φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε.
Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Για τη γέμιση κόβουμε στη μέση τα τοματίνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες και τα ανακατεύουμε.
Δεν γράφω ποσότητα στα τοματίνια, ανάλογα πόσα θέλετε. Μπορείτε να αφαιρέσετε ότι δεν σας αρέσει ή να προσθέσετε ότι θέλετε.
Τα τοματίνια είναι η βάση, μετά αυτοσχεδιάζεται όπως έκανα εγώ.
Για τελείωμα
Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί.
Το 2° φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε λίγες χυλοπίτες κάτω, για να κρατήσουν τα υγρά από την γέμιση.
Απλώνουμε από πάνω την γέμιση να πάει παντού ομοιόμορφα (δεν βάζω πολύ).
Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες χυλοπίτες, να κρατήσουν τα υγρά. Σε αυτό το στάδιο αν θέλετε, προσθέστε φέτα ή όποιο άλλο τυρί θέλετε.
Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο της πίτας και αυτό μπαίνει μέσα και σουρωτά. Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε ελάχιστο καλαμποκέλαιο στο φύλλο.
Γυρνάμε προς τα μέσα το πρώτο φύλλο που προεξέχει και λαδώνουμε. Κλείνουμε την πίτα με το 4° και τελευταίο φύλλο, μπαίνει σαν καπάκι.
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, 50 λεπτά περίπου. Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας, πως ψήνει και πόσο δυνατός είναι.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μόλις ψηθεί η πίτα την κόβουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει. Αυτή είναι η λαδερή Ντοματόπιτα μου, φτιάξτε την και εσείς.