Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε 3 ταψιά 20 εκ., βάζουμε και λαδόκολλα να βγει εύκολα το κέικ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το ξινόγαλα και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Και σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο το ⅓ από το αλεύρι και μετά το μείγμα από τα ασπράδια, κάνουμε το ίδιο εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας, επειδή δεν βάλαμε κρόκους δεν παίρνει χρώμα το Κέικ.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το γλάσο
Θέλουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια.
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα.
Μόλις αφρατέψει το βούτυρο προσθέτουμε την κρέμα τυριού συνεχίζοντας το χτύπημα και τελειώνουμε προσθέτοντας σιγά - σιγά την κουβερτούρα.
Για τελείωμα
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα Κέικ βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω γλάσο, στολίζουμε όπως μας αρέσει, αν έχουμε ένα τσέρκι θα μας βοηθήσει πολύ.