Σε ένα μπολ βάζουμε την μυζήθρα, λίγο αλάτι και το αυγό ανακατεύουμε πολύ καλά την γέμιση.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό και ζυμώνουμε, να γίνει μια σφιχτή ζύμη να μην κολλάει.
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και ανοίγουμε φύλλο, μέτριο σε πάχος.
Αν έχουμε μεταλλικό (εργαλείο για βαρένικα), απλώνουμε ένα φύλλο βάζουμε γέμιση και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Αν δεν έχουμε το μεταλλικό για τα βαρένικα, απλά ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα. Όπως όταν φτιάχνουμε τυροπιτάκια, ακριβώς ίδια διαδικασία και σχήμα.
Βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε σαν τυροπιτάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη και τα βράζουμε όταν θέλουμε όπως είναι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, με αλάτι όπως βράζουμε τα μακαρόνια.
Απλά δεν θα βάλουμε πολλά μαζί, να μην κολλήσουν ή χαλάσει το σχήμα τους.
Μόλις περάσουν 2-3 λεπτά θα δούμε, ότι ανεβαίνουν πάνω, δοκιμάζουμε ένα και καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμα.
Τα στραγγίζουμε και σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και περιχύνουμε τα βαρένικα με το καυτό βούτυρο.
Τα συνοδεύουμε με γιαούρτι, άλλοι βάζουν και σκόρδο εγώ όχι.
Πιστέψτε με όσα και να φτιάξετε, δεν φτάνουν ποτέ θέλεις πάντα και άλλο.
Notes
Η επιτυχία του φαγητού, είναι τα καλά υλικά.Διαλέξτε μυζήθρα καλής ποιότητας.Φτιάξτε τα πιο μικρά, είναι πιο ωραία.Το βούτυρο να είναι αγελαδινό, οπωσδήποτε.Καλή όρεξη elpidas little corner !! (Πάντα θα μου θυμίζουν εσένα, θεία Λίζα)