Βάζουμε σε τηγάνι που καίει το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις πατάτες, καρότα, πιπεριά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τέλος την σάλτσα και αφήνουμε 2-3 λεπτά. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά της σάλτσας, προσθέτουμε ½ κούπα νερό. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου 5 λεπτά.
Βάζουμε τις φακές να βράσουν, μόλις δούμε ότι έβρασε το νερό ξεπλένουμε τις φακές 2-3 φορές και βάζουμε να βράσουν με καθαρό νερό.
Προσθέτουμε στις φακές την σάλτσα και βράζουμε περίπου μισή ώρα. Μόλις χυλώσουν όπως θέλουμε είναι έτοιμες, σερβίρουμε με μπαλσάμικο.
Notes
Ο χρόνος που θα βράσουν οι φακές σας, εξαρτάται από τις φακές.Δεν σας γράφω ποσότητα στα μυρωδικά, βάζετε ανάλογα πόσο σας αρέσει.Αν κάποιο μυρωδικό δεν σας αρέσει δεν το βάζετε, αυτά αρέσουν σε εμένα.Αν θέλετε τις μουλιάζετε πρώτα για 2-3 ώρες. Έτσι γίνονται πιο εύπεπτες.Προσθέστε μια φλούδα πορτοκαλιού και χυμό από μισό πορτοκαλί.Μπορείτε να βάλετε 1/2 κ.γ σκόνη μουστάρδας.Εμένα μου αρέσουν χυλωμένες, τις βράζετε όπως αρέσουν σε εσάς.Πριν τις σερβίρετε προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο είναι τέλειο.Μπορείτε να προσθέσετε και πελτέ ντομάτας, όταν τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.Αν δεν έχετε πολτό σκόρδου, βάζετε 2-3 σκελίδες σκόρδο.Το καλοκαίρι έχουμε φρέσκα μυρωδικά, αλλιώς αποξηραμένα.Το κρεμμύδι και τα λαχανικά, αν θέλετε τα σβήνετε με μπαλσάμικo.Καλή επιτυχία !!