Λίγο ξύδι η ρακί η τσίπουρο, κάνει την ζύμη της πίτας σας πιο τριφτή.
Για να πήξει η σάλτσα σας πιο εύκολα, προσθέστε 1 κ.γ αλεύρι και 1 κ.γ βούτυρο. Βράστε 2-3 λεπτά την σάλτσα και θα έχετε μια πηχτή όχι νερουλή σάλτσα.
Το κουτάλι του παγωτού η αλλιώς σκουπ, θα σας βοηθήσει πολύ στην κουζίνα. Μπορείτε να βάλετε εύκολα ζύμη για μάφιν στις θήκες, να κάνετε ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια σας. Και ότι άλλο θέλετε να έχει ίδιο σχήμα, γλυκό η αλμυρό.
Στα γλυκά που φτιάχνετε με σοκολάτα, να βάζετε πάντα μια πρέζα κανέλα.
Το ξέρετε ότι αν βάλετε για λίγο στην κατάψυξη την πραλίνα ή την κουβερτούρα. Δεν θα χυθεί από τα κρουασάν - πιτάκια - κουλούρια που θα γεμίσετε.
Βάλτε ένα βετέξ, κάτω από το ξύλο που ανοίγετε φύλλο για πίτες. Έτσι το ξύλο σας θα μείνει σταθερό και δεν θα γλιστρά.
Όταν βράζετε κάτι και πάει να χυθεί, βάλτε επάνω μια ξύλινη κουτάλα. Θα δείτε ότι θα σας βοηθήσει και δεν θα χυθεί καθόλου.
Ρίξτε λίγο αλάτι στον πάτο του τηγανιού όταν τηγανίζετε για να μην πιτσιλάει.
Στη ζύμη της πίτσας αφαιρείται 50-100 γρ αλεύρι και προσθέστε σιμιγδάλι. Ανάλογα την ποσότητα που θα φτιάξετε αφαιρείται λιγότερο η περισσότερο. Κάνει την πίτσα πιο τραγανή. Πάντα βάζω λίγο μέλι η ζάχαρη στην ζύμη πίτσας. Και το αγαπημένο μου μυστικό, ψήνω πάντα την πίτσα σε λαδόκολλα στην σχάρα. Ναι μόνο λαδόκολλα όχι ταψιά και λαμαρίνες. Πασπαλίστε με λίγο σιμιγδάλι η καλαμποκάλευρο την λαδόκολλα. Πολύ δυνατό προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και κάτω 230 βαθμούς για 9 λεπτά. Λεπτή ζύμη πίτσας με λίγα υλικά ξεροψημένη και τραγανή, έτσι μας αρέσει.
Μυστικά & άλλα...
Την επόμενη φορά θα σας πω και άλλα μυστικά μου, καλά μαγειρέματα !!