10γρΥγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετεή 2 βανιλλίνες
Για ενδιάμεσα και επάνω
500γρΦράουλες
30γρΖάχαρη
Instructions
Για τις φράουλες
Παίρνουμε τις μισές φράουλες, τις πλένουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα 4, πασπαλίζουμε πάνω τη ζάχαρη και τις αφήνουμε σε τρυπητό και από κάτω ένα μπολ στο ψυγείο.
Για το παντεσπάνι
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη κανέλα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το Ξυνόγαλα και την σόδα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, τέλος προσθέτουμε το ζεστό καφέ.
Το μείγμα είναι υγρό, έτσι πρέπει να είναι, μοιράζουμε σε 3 ταψιά 18-20 εκ. αφού βάλουμε λαδόκολλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας πάντα και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το φρόστινγκ
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη και τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε τη κρέμα, χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Καλό θα είναι να έχουμε φτιάξει το παντεσπάνι και το φρόστιγκ, από το προηγούμενο βράδυ.
Για το τελείωμα
Για να στήσουμε την τούρτα βάζουμε ένα παντεσπάνι, από πάνω σιρόπι φράουλας (από τις φράουλες που έχουμε κόψει), κρέμα φράουλας από αυτές που κόψαμε και φρέσκες, συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Στολίζουμε όπως θέλουμε την τούρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Notes
Μπορείτε να την καλύψετε με γκανάζ ή λιωμένη κουβερτούρα.Να βάλετε και μέσα και πάνω από τις φράουλες κουβερτούρα.Αν δεν έχετε φράουλες να αλείψετε με μαρμελάδα το παντεσπάνι.Να βάλετε κρέμα τυριού αντί για μασκαρπόνε ή σκέτη κρέμα γάλακτος.Μπορείτε να κάνετε ένα παντεσπάνι ή 2 και να τα κόψετεΝα τυλίξετε πολύ καλά το παντεσπάνι και να το φυλάξετε στη κατάψυξη.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας και τις φωτογραφίες σας !!