Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά κομμένα σε κύβους.
Σκουπίζουμε με ένα χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια, τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Σε αυτό το στάδιο αν θέλετε σβήνετε με κρασί.
Προσθέτουμε την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου να φύγουν τα υγρά.
Για τα μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια όσο λέει η συσκευασία, τα στραγγίζουμε και όσο είναι ζεστά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Για τη μπεσαμέλ
Τελειώνουμε με τη κρέμα, βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στη κατσαρόλα ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι και να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο - λίγο το γάλα, χλιαρό.
Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Για το τελείωμα
Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τα μισά μακαρόνια, πάνω από τα μακαρόνια τριμμένο κεφαλοτύρι και μετά την σάλτσα λαχανικών.
Τα υπόλοιπα μακαρόνια, το κεφαλοτύρι, την κρέμα κεφαλοτύρι, τριμμένη φρυγανιά και το βούτυρο κομμάτια εδώ και εκεί.
Ψήνουμε το Παστίτσιο 45 λεπτά στους 190 βαθμούς στον αέρα ανάλογα τον φούρνο σας πάντα και πως ψήνει μέχρι να πάρει το χρώμα που σας αρέσει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει ή έχετε στο ψυγείο σας και η φέτα ταιριάζει πολύ.Να βάλετε ότι λαχανικά σας αρέσουν, να παραλείψετε το τυρί και να βάλετε αντί για γάλα ρόφημα γάλακτος και ελαιόλαδο και να το κάνετε νηστίσιμο.Να βάλετε πένες ή κοφτό μακαρονάκι.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!